De polders en een ijsvogel

En toen leek het ineens wel weer voorjaar. Mooi weer, weinig wind en een lekker zonnetje. Dus tijd om naar de polders van Poelgeest in Warmond/Oegstgeest te gaan. Het was een genot om daar weer te lopen. Ik had alle tijd aan mezelf omdat mijn wederhelft de hele dag weg zou zijn. Er lag nog een laagje ijs op het water van de vorst van de afgelopen dagen. En dit smeltende ijs gaf een mooie spiegeling van de vogels. 

Meeuw op het ijs
weerspiegeling van vliegende grauwe ganzen.
Grauwe ganzen gespiegeld in het ijs
vliegende witte knobbel zwaan
vliegende witte knobbel zwaan
Opstijgen
En weer landen op glad ijs
een vlucht Canadesen
vliegende grauwe ganzen
Canadese ganzen
blauwe reiger
Aalscholver

Na thuiskomst, eerst maar even de hond uitgelaten en ook toen de camera meegenomen onder het motto „beter mee verlegen, dan omverlegen” 

En geheel onverwacht vloog daar ineens een ijsvogel voorbij, en lande redelijk in de buurt op een hek. Dus snel de camera in de aanslag en een paar foto’s weten te maken voordat hij weer wegvloog. Ik durfde niet dichterbij te gaan staan, omdat ik bang was dat hij dan al snel weer zou vertrekken. De foto’s zijn hierdoor niet super scherp, en zwaar gecropt, maar voor een allereerste ijsvogel die ik op de foto heb gezegt ben ik hier nu erg tevreden mee.

ijsvogel
ijsvogel
ijsvogel


© Eyes of Holland